Qui som?

L’Associació Enxartxad va néixer arrel d’aquesta experiència en la qual un grup de joves catalans van fer una estada al Txad amb dos jesuïtes. Després d’aquesta primera experiència l’any 2004, nous grups hi han anat cada estiu i s’ha establert una relació molt estreta amb la gent txadiana i algunes institucions locals de la Companyia de Jesús al Txad i d'altres  persones i entitats.

 

 

Al Txad hem fet moltes coses any rere any: passejar pels carrers de Sarh, compartir la taula amb les famílies dels nostres amics txadians, donar classes d’informàtica al col·legi Charles Lwanga, treballar amb les germanes de Calcuta, visitar pacients a l’hospital de Goundi i al dispensari de Maingara, jugar amb els nens del poble de Baraka, passar el dia amb els malalts de sida... i en cada una d’aquestes activitats, hem trobat rostres i noms que no oblidarem mai.

 

A mesura que hem anat coneixent aquesta realitat, tan llunyana i tan propera a la vegada, tan vulnerable i amb tant potencial, ens hem anat enamorant de l’Àfrica i del Txad en particular, i la inquietud ens ha mogut a voler que aquests ponts continuïn creixent. Per això, hem engegat l’Associació Enxartxad per treballar en dues direccions:

 

  • Fer que nous grups de joves hi vagin al Txad cada any, de manera que coneguin una realitat ben diferent a la nostra i alguna cosa els hi canviï per dins.
     

  • Recolzar projectes educatius al Txad, de manera que els joves txadians estiguin en millors condicions de tirar el seu país cap endavant.

 

Projectes

Els projectes que tenim al Txad, a part de les experiències que tenim a l'estiu, són tres: és el recolzament econòmic de l'escola Charles Lwanga dels jesuïtes a Sarh, les beques i ajuts a alumnes (preferiblement noies) perquè puguin seguir els seus estudis, i suport també a necessitats que tenen a la població veina de Kyabé, a través del jesuïta mallorquí Manolo Fortuny.

 

Els projectes us els expliquem més aquí: PROJECTES

 

Si cliqueu aquí està disponible el resum amb els ajuts de la darrera campanya i el seu impacte en el col·legi.

 

Gràcies a tots per col·laborar!

 

La missió d'EnxarTxad és...

 

La missió de l’Associació Enxartxad és construir ponts entre el nostre país i el Txad, sobre tot entre els nostres joves i els joves txadians, a través de la coneixença mútua – amb experiències d’estiu que serveixen per apropar-nos a la realitat txadiana – i el suport de l’educació local.

 

Els nostres objectius serien, doncs:

 

  • Fer que el món no es quedi indiferent davant la situació social econòmica i política del Txad i la resta de països empobrits.

 

  • Preparar trobades i seminaris per tal de fer un seguiment de la situació del Txad i de l’Àfrica Subsahariana i així comprendre millor la seva realitat.

 

  • Mantenir el contacte amb altres projectes relacionats amb la cooperació i el desenvolupament per tal de crear una xarxa de col·laboració.

 

  • Engegar nous projectes de cooperació al Txad, fer un seguiment dels projectes ja iniciats i supervisant el rendiment de les ajudes i diners dipositats allà.

 

  • Donar suport a l’experiència d’estiu dels joves que volen conèixer el Txad a través del projecte Enxartxad. 

 

  • Crear una revista des d’on es pugui informar de com avança l’Associació alhora que es pugui no només parlar del Txad sinó donar veu a la seva gent per tal que puguin parlar per ells mateixos.

Lloc de cerca

Contacte