Llavors de Txad” – Projectes de solidaritat de l’Associació Enxartxad

 

Una llavor té com a funció principal assegurar que la formació de l'embrió arribi a terme en condicions favorables, situació que es veu afavorida pel fet que el seu desenvolupament inicial té lloc estant unit a la planta, que li proporciona aliment i protecció. En el moment en que la llavor es desprèn de la planta, aquesta ha de poder resistir períodes desfavorables més o menys llargs, tot mantenint la capacitat d'entrar en activitat, i acomplir d’aquesta manera la seva, i un cop germina, facilita el bon desenvolupament inicial de la plàntula naixent.

Aquesta història que ens és familiar quan pensem en un pomer o en un cirerer, té fàcil translació a la relació que hem de tenir com a Enxartxad cap al Txad.

Després de la nostra experiència i des de la responsabilitat que ens sobrevé al trobar-nos i enfrontar-nos amb aquella realitat podem continuar des d’aquí el nostre vincle, seguir responent a la nostra “domesticació”.

Llavor com a ...

... creació d’arrels que uneixen el Txad amb Catalunya

... projectes que derivin en oportunitats per a un Txad. Projectes autònoms que creixen i fent vida i esdevenint font de noves llavors.

... font de vida que ha estat amarada per una planta, llavor que està dotada d’aliment i protecció que facilita la seva germinació. Sense aliment i protecció, la llavor no farà planta.

Tres projectes, tres ajuts pel Txad

L'Associació EnxarTxad vol contribuir a les realitats educatives del Txad que coneixem en les nostres estades d'estiu al país: el col·legi Lycée-Collège saint Charles Lwanga (LCCL) dels jesuïtes, el programa de beques per alumnes que acaben els seus estudis al LCCL, i els ajuts a la tasca que es fa a la poblacio de Kyabé, a uns 100 km de Sarh, on he treballa el jesuïta mallorquí Manolo Fortuny.

 

I també volem ser fidels a la nostra missió de fer conèixer la realitat del Txad a les persones de casa nostra, per establñir cada cop més llaços -xarxa- d'amistat i solidaritat amb la gent del nostre estimat Txad.

 

En el menú de l'esquerra trobareu els enllaços per veure amb més detalls cadascun dels projectes.